Evenementen in de regio

Terug
Vierdaagse 20090721 08

Deze zomer zijn er weer veel bijzondere, muzikale en sportieve evenementen in de regio. We hebben de grootste evenementen voor je op een rijtje gezet. Houd deze dagen rekening met extra drukte, omleidingen en afsluitingen in de buurt van het evenement. Reis verstandig en laat de auto zo veel mogelijk staan en kies voor de fiets of het ov.

Evenementen

  • Down The Rabbit Hole - 30 juni t/m 2 juli
  • Dreamfields - 8 juli
  • Nijmeegse 4Daagse - 18 t/m 21 juli
  • Zwarte Cross - 20 t/m 23 juli

Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole vindt plaats van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli 2023 in de Groene Heuvels in Beuningen. Houd rekening met extra verkeersdrukte in de buurt van het festivalterrein.

Ga je zelf naar het festival? Lees dan verder.

Vervoer

Reis zo makkelijk, snel en duurzaam mogelijk naar de Groene Heuvels en kies voor het ov of The Rabbit Express. Hiermee vermijd je file- en parkeerstress, draag je bij aan verduurzaming van het festival en beperk je je eigen CO2-uitstoot.

Meer informatie over de vervoersmogelijkheden vind je hier.

Dreamfields

Dreamfields Festival vindt plaats op zaterdag 8 juli 2023 van 12.00 tot 00.00 uur op Recreatiegebied Rhederlaag in Lathum. Houd rekening met verkeersomleidingen en -afsluitingen en extra drukte in de buurt van het festivalterrein.

Ga je zelf naar het festival? Lees dan verder over de vervoersmogelijkheden.

Kom je met het openbaar vervoer naar Dreamfields? Reis dan naar station Arnhem Centraal en maak gebruik van de pendelbussen.

Als je in de buurt woont, raden we je aan om met de fiets te gaan. Parkeer je fiets wel in de fietsenstalling, dan weet je zeker dat hij niet in de wegstaat en moet worden verwijderd.

Meer over de vervoersmogelijkheden en parkeren lees je hier.

Nijmeegse 4Daagse

Van dinsdag 18 juli tot en met vrijdag 21 juli 2023 vindt de 105e editie van de Nijmeegse 4Daagse plaats. In de week van de 4Daagse bezoeken zo'n anderhalf miljoen mensen Nijmegen en omgeving. Ze komen om te wandelen, familie en vrienden aan te moedigen langs de route en om te feesten. Bereid je bezoek goed voor, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

De grote toeloop van mensen doet een groot beroep op de gastvrijheid van de stad, het wegennet en het openbaar vervoer. Wandelaars en toeschouwers worden geadviseerd om gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Wil je parkeren, maak dan gebruik van de P+R voorzieningen aan de rand van de stad.

Of je nou komt wandelen, aanmoedigen of feesten; met het ov is het centrum van Nijmegen perfect bereikbaar. Daarnaast is Nijmegen ook prima bereikbaar met de fiets.

Kom je toch met de auto? Maak dan gebruik van de P+R voorzieningen aan de rand van de stad. Er is een P+R terreinen ingericht aan de Keizer Hendrik IV-singel (Nijmegen-Noord). Neem vanaf N325 (beide richtingen) afslag Oosterhout en volg de gele borden 'Parkeren 4Daagse' en 'P 4Daagse).

Zwarte Cross

Van 20 juli tot en met 23 juli 2023 wordt de Zwarte Cross georganiseerd op festivalterrein de Schans in Lichtenvoorde. De Eikendijk, Visserijdijk en de Schansweg wordt afgesloten van vrijdag 30 juni tot en met vrijdag 4 augustus. Daarnaast geldt op de Pastoor Scheepersstraat, Vosdijk en Heringsaweg een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Op de wegen richting het evenement wordt extra drukte verwacht.

Er zijn meerdere mogelijkheden om naar de Zwarte Cross te reizen. Woon je in de buurt? Kies dan voor de fiets en parkeer deze in de fietsenstalling aan de Vosdijk. Het festivalterrein is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer; vanaf station Lichtenvoorden-Groenlo rijden pendelbussen van en naar de Schans.

Kom goed voorbereid naar de Zwarte Cross en plan je reis van tevoren. Op de website van de Zwarte Cross staat een hele handige reisplanner met alle reismogelijkheden van en naar het festival. Klik hier om naar de reisplanner te gaan.